ProEpona Bloggen
 

Nu startar vi!

25.09.2017

Dagen D är här! Efter en lång tids processande och läsande av en försvarlig hög böcker känner jag mig redo att dra igång företaget. Det är inte mitt första företag, utan jag har haft en webshop tidigare liksom ett företag med inriktning på "Marknadschef att hyra" så jag är inte helt ny på detta. Men en rad händelser, en rad...

Hjärnan - att det ska vara så svårt

Du är unik! Alla är bra på något! Men tänk att det ska vara så svårt att ta reda på vad just jag är bra på. Ibland kan det vara så självklart - rakt framför näsan. Ibland ser "alla" andra det du inte ser.

Jag har läst någonstans att indianerna firar varje gång ett barn hittar "sin grej". Min dröm är att alla barn ska få vara bra på något, för vi har alla en gåva. Din gåva kanske inte är matematik eller musik. Förr var världen annorlunda, då "ramlade" man in på ett jobb i unga år och blev kvar där till pension. 

I dagens Sverige finns andra möjligheter, det är bara att leta. Jag tror att vi redan i unga år visste vår gåva, vad gillade du att gör som liten?
Min bästa julklapp var ett litet stall för 4 hästar, det var mest hundar och hästar, ja och så Barbie en period. Och idag så har jag både hundar och häst och hoppas kunna jobba med det om några år.

Hästen som lärare


Jag har haft egen häst i ganska många år nu. Det tog inte lång tid efter att jag köpt min första häst, innan jag insåg att hon var min bästa lärare. Hon läste mig som en öppen bok, hon gjorde exakt som jag sa/gjorde - vilket inte alltid var det samma som jag trodde att jag sa....  Hon är borta nu sedan några år, och först när hon inte längre fanns insåg jag hur mycket hon lärt mig. Hon var en av de starkaste ledarna jag träffat, men hon hade också det största hjärtat. En stark ledare tar inte order av en följare, så jag fick snabbt växa in i rollen som en stark men vänlig ledare. Hon tog ingen skit, nämligen. Med ett stort tålamod fick hon mig att växa steg för steg, tills hon en dag bestämde sig för att jag skulle klara mig utan henne.