Medigest 3 kg

Lösningen vid vattnig avföring

Medigest utmärker sig genom ett högt innehåll av bioaktiva cellväggsbeståndsdelar från jäst och mjölksyrabakterier, vegetabiliska polysackarider, funktionella fibrer.
- Målinriktad enzymatisk avgiftning (biotransformation)
- Fysisk bindning redan i början av matsmältningskanalen (toxinabsorption)
- Aktivering av det tarmassocierande immunförsvaret
- Stimulering av tarmepitelets återhämtning
Det uppnås en påtaglig bindning av toxinerna då de blir enzymatiskt inaktiverade och passerar genom matsmältningskanalen utan att orsaka skador och utsöndras enkelt med avföringen. Därmed uppnås ett ökat välbefinnande och livsglädje hos hästen - också hos äldre hästar och hästar som har svårt att hålla hull. Hos tävlingshästar ses ökad arbetsvilja och bättre prestationer, risk för avmagring av avelsston minskas och fölen utvecklas bättre.
Medigest ges tillsammans med kompletteringsfodret och verkar tack vare den snabba absorptionen och den enzymatiska nedbrytningen av mykotoxinerna i den främre delen av matsmältningskanalen. Därmed förhindras att toxinerna orsakar problem i hästens ämnesomsättning.
ANVÄNDNING
Används vid misstanke om mykotoxiner i fodret som har utlöst förgiftningssymptom och matsmältningsbesvär hos hästen som vattnig avföring, generellt nedsatta prestationer, allergier, nekroser, oro, fertilitetsproblem, uppblåsthet, svullnader, upptaglighetsproblem, fång eller diarré. Medigest kan användas som ett dagligt tillskott tillsammans med den vanliga fodringen för att undvika upprepade problem.SAMMANSÄTTNING

Snittad lucern, fermenterade morötter, lecitinberikad vegetabilisk olja, extrakt av jästcellsväggar, alger, vindruvkärnextrakt, funktionella fibrer, örter
UTFODRINGSREKOMMENDATION
I uppstartfasen:
40 g per 100 kg kroppsvikt dagligt
Som underhåll:
10-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligt.
Små mängder blandas med övrigt kompletteringsfoder och kan användas kontinuerligt för att undvika upprepade problem.
1 mått = ca 100 g
FÖRPACKNING
Hink 3 kg

Endast avhämtning eller utkörning enligt överenskommelse  


680,00 kr